Tamaryndowa Whisky
Ciekawy drink na bazie Burbona z dodatkiem pasty z tamaryndowca, sokiem z limonki i syropu cukrowego.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Pastę z tamaryndowca rozcieńcz w 1 łyżce gorącej wody, a następnie schłódź.
2.Napełnij shaker lodem.
3.Dodaj Burbon, sok z limonki, rozcieńczoną pastę z tamaryndowca, syrop cukrowy i wodę. Dobrze wstrząśnij.
4.Wlej do schłodzonej szklanki typu double rocks i udekoruj plasterkiem pomarańczy.
Dodatkowe wskazówki:
Podawaj z szeroką słomką.
Składniki
- lód
- 45ml burbona
- 30ml świeżego soku z limonki
- 1 łyżka pasta z tamaryndowca zmieszana z 1 łyżką gorącej wody i schłodzona
- 15ml barmańskiego syropu cukrowego
- 15ml wody
- 1 plasterek pomarańczy do dekoracji