Gofry z cukrem pudrem

Gofry z cukrem pudrem

Pyszne klasyczne gofry posypane cukrem pudrem. Cudowny deser na każdą okazję.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Dobrze wymieszać lub zmiksować mąkę, mleko, olej, cukier puder, proszek do pieczenia i jajka.

2.Do posmarowanej olejem gofrownicy wlać tyle ciasta, aby cienka warstwa przykryła dolną część formy.

3.Piec 3 - 5 minut w gofrownicy.

4.Posypać cukrem pudrem przesianym przez sitko.


Dodatkowe wskazówki:

Dodatkowo lub zamiast cukru pudru można dodać dowolne inne dodatki. Znakomicie sprawdza się bita śmietana, owoce, słodkie polewy albo dżemy.

Składniki
  • 1.25 szklanki mąki pszennej
  • 1.25 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 3 - 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • olej do smarowania gofrownicy
"Życie jest niepewne. Najpierw zjedz deser." Ernestine Ulmer