Gofry z cukrem pudrem
Pyszne klasyczne gofry posypane cukrem pudrem. Cudowny deser na każdą okazję.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Dobrze wymieszać lub zmiksować mąkę, mleko, olej, cukier puder, proszek do pieczenia i jajka.
2.Do posmarowanej olejem gofrownicy wlać tyle ciasta, aby cienka warstwa przykryła dolną część formy.
3.Piec 3 - 5 minut w gofrownicy.
4.Posypać cukrem pudrem przesianym przez sitko.
Dodatkowe wskazówki:
Dodatkowo lub zamiast cukru pudru można dodać dowolne inne dodatki. Znakomicie sprawdza się bita śmietana, owoce, słodkie polewy albo dżemy.
Składniki
- 1.25 szklanki mąki pszennej
- 1.25 szklanki mleka
- 2 łyżki oleju
- 3 - 5 łyżek cukru pudru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- olej do smarowania gofrownicy