Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z dodatkiem jajka, kukurydzy i szczypiorku. Super pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie lub jako przekąska dla gości.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Odcedzony tuńczyk wsypujemy do miseczki, dodajemy majonez i kukurydze, a następnie całość dokładnie mieszamy.

2.Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy z skorupki i kroimy na drobno. Myjemy szczypiorek i również kroimy. Wsypujemy jajka i szczypiorek do miseczki z tuńczykiem i delikatnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

3.Przygotowaną pastę nakładamy na świeże pieczywo (np. bagietkę) i podajemy do zjedzenia.


Dodatkowe wskazówki:

Oprócz jajka i kukurydzy, spokojnie możemy dodać inne lubione warzywa takie jak ogórek kiszony lub konserwowy, cebulę, paprukę lub por. Eksperymenty mile widziane.

Składniki
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2-3 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
"Człowiek jest tym, co zje." Ludwig Feuerbach