Pasta serowo-jejeczno-paprykowa

Pasta serowo-jejeczno-paprykowa

Prosty przepis na smaczną pastę z dodatkiem papryki, topionego serka, koperku i jajek. Świetny dodatek na kanapki.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Płuczemy paprykę i koperek, a następnie kroimy na drobno.

2.Gotujemy jajka na twardo. Obieramy z łupek i trzemy na tarce lub kroimy na bardzo drobno.

3.W miseczce, rozgniatamy topione serki. Wsypujemy jajka, żółtą paprykę, koperek i dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4.Pastę wkładamy na chwilę do lodówki. Po wyjęciu, smarujemy świeże pieczywo.


Składniki
  • 1 żółta papryka
  • 4 jajka
  • 4 małe topione serki, śmietankowe
  • 4-5 łyżek majonezu
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz
"Uroda blaknie, gotowanie jest wieczne." Cassandra Clare