Kanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną

Pyszna pasta jajeczna na szybkie, pożywne i zdrowe śniadanie.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Gotujemy jaja na twardo ( ok 7 minut)

2.Kroimy ugotowane jaja w drobną kostkę i wrzucamy do miseczki.

3.Ser kroimy również w kostkę i dodajemy do miseczkę.

4.Dodajemy posiekany szczypiorek oraz jogurt, majonez, musztardę.

5.Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia się składników.

6.Smarujemy kromki masłem i nakładamy pastą jajeczną.


Dodatkowe wskazówki:

Kanapki możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem i plastrami pomidora.

Składniki
  • 4 jaja
  • 3 -4 plasterki sera żółtego
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy stołowej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 4 kromki chleba lub 4 połówki bułek
  • Masło do posmarowania kromek
"Apetyt przychodzi w miarę jedzenia." François Rabelais

Powiązane przepisy

Omlet na słono
25minut
2osoby
Omlet na słono
Omlet to danie przyrządzane z roztrzepanych jajek smażonych na maśle. Pożywana potrawa, świetnie nadająca się na śniadanie.
Jajko sadzone z szparagami
25minut
2osoby
Jajko sadzone z szparagami
Jajka sadzone z szparagami lub fasolką szparagową to lekkie danie w sam raz na śniadanie lub lunch. Błyskawiczne i proste do przyrządzenia, bardzo dobre dla osób które chcą zgubić parę zbędnych kilogramów.
Omlet z cukinią
15minut
2osoby
Omlet z cukinią
Omlet z cukinią to wspaniałe danie urozmaicające codzienne śniadanie. Przepis pokazuje w jak prosty i szybki sposób można przygotować to smaczne danie. Potrawa doskonale nadaje się dla osób trzymających linię. Polecam.